آقای بن سلمان! شما ضعیف هستی، ضعیف!

برای تبیین واکنش عربستان سعودی به تویئت وزارت امور خارجه کانادا؛ تئوری های مختلفی وجود دارد. برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که این اقدام نمونه دیگری از بی ملاحظگی (بی پروایی) سیاست خارجی عربستان در دوران زعامت محمد بن سلمان است. اما عده ای دیگر بر این عقیده هستند که این اقدام ریاض هشداری به سعودی ها در مورد اصلاحات ولیعهد است و بر این تاکید می کنند که مردم باید خواستار تقاضاهای بیشتری باشند. هر دوی این توضیحات قابل قبول است.
فارین پالیسی در تحلیلی با عنوان «محمد بن سلمان، ضعیف است، ضعیف» به قلم استیون کوک نوشت: چرا عربستان تنش با کانادا را تشدید کرد؟ چرا آن ها سفیر کانادا را از ریاض اخراج کردند؟ چرا پروازهای عربستان به تورنتو متوقف شدند؟ چرا عربستان سعودی به ۷ تا ۱۶ هزار دانشجوی خود دستور دارد تا کانادا را ترک کنند؟ همه این مسائل به توئیت روز جمعه وزارت امور خارجه کانادا بر می گردد: « کانادا به شدت در مورد بازداشت های گسترده فعالان جامعه مدنی و حقوق زنان در عربستان سعودی از جمله ثمر بداوی نگران است. ما از مقامات سعودی می خواهیم که فورا تمام فعالان حقوق بشر را آزاد کنند.»
به گزارش «انتخاب»، این رسانه آمریکایی ادامه داد: در واقع دولت کانادا نه تحریمی را اعمال کرد، نه به اسلام توهین کرد و نه باعث ایجاد یک انگیزه مشترک در حوثی های یمن شد، در واقع هر کسی آگاهی گذرایی به مسائل بین الملل داشته باشد، اتاوا بر خلاف آمریکا از مدافعان قدرتمند حقوق بشر مطرح هستند. مسئله حقوق بشر به طور خاص در دولت جدید کانادا به رهبری حزب لیبرال مانند جاستین ترودا نخست وزیر و کریستیا فریلند وزیر امور خارجه مشهود بوده است. دولت جدید کانادا به شدت از نظم بین المللی لیبرال مبتنی بر قواعد دفاع و پشتیبانی می کنند. در مقابل مقامات سعودی ، دیپلمات های کانادا را به نقض فاحش حاکمیت عربستان متهم کردند. در واقع این واکنش همان چیزی بود که ما انتظارش را داشته ایم. ولی در مصر، با وجود تنفر رهبران مصر از جامعه مدنی، فعالان و حامیان بین المللی، آن ها هیچ وقت نه سفرای خارجی را اخراج کرده اند و نه بورس هزاران دانشجوی کشور خود را قطع کرده اند.
برای تبیین واکنش عربستان سعودی به تویئت وزارت امور خارجه کانادا؛ تئوری های مختلفی وجود دارد. برخی از تحلیلگران بر این عقیده هستند که این اقدام نمونه دیگری از بی ملاحظگی (بی پروایی) سیاست خارجی عربستان در دوران زعامت محمد بن سلمان است. اما عده ای دیگر بر این عقیده هستند که این اقدام ریاض هشداری به سعودی ها در مورد اصلاحات ولیعهد است و بر این تاکید می کنند که مردم باید خواستار تقاضاهای بیشتری باشند. هر دوی این توضیحات قابل قبول است.
رهبران عرب برای واکنش به فعالان و سازمان های غیردولتی که حامیان بین المللی افرادی هستند که در عربستان نادیده گرفته می شوند دلائل خوبی مطرح می کنند. اما گردهم آیی افراد که به صورت صلح آمیز، دیدگاه متفاوتی از جامعه عربستان را بیان کنند ضعیف است. قاعده کلی: اگر رهبر گروهی را دستگیر کردید که با شما مخالف است این نشانگر این است که این رهبر از شکاف گسترده بین روایت هایی که دولت در مورد نحوه زندگی خوب تحت رهبران خیرخواه تعریف می کند و واقعیت هایی که مردم تجربه می کنند آگاه است. زنان سعودی که اکنون در زندان هستند نمایانگر پوچی روایت آرمان گرایانه دولت عربستان در مورد آینده است. در واقع اجبار از این قبیل نمایشی از زور و ضعف سیاسی است. زندانی کردن مخالفان و فعالان حقوق بشر کاملا با تمامی اظهارات دولت سعودی در مورد « عربستان جدید» و این که چگونه اصلاحات ولیعهد، کشور را به سمت جلو سوق می دهد در تضاد است.
عربستان سعودی تصریح کرد که تمامی گزارش ها و تحلیل های غربی نادرست هستند و افراد دستگیر شده مرتبط با کشورهای خارجی بوده اند که هدف آن ها تضعیف دولت عربستان بوده است. اما این ادعای خسته کننده ای بیش نیست، زیرا که این یک روایتی است که هر بار وزارت امور خارجه که درصدد سرکوب فعالان باشد آن را می خواند. بنابراین هیچ توطئه خارجی وجود ندارد و این اقدام از ترس یک رهبر عصبانی سعودی است که از این هراسان است که مردم به عدم توانایی وی در تحقق وعده هایش پی ببرند.
سعودی ها و حامیان آن ها اغلب شکایت دارند که ان ها با برخورد بدی در واشنگتن روبرو می شوند. من با این ادعا موافق هستم. مطمئنا محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در طی سفر بهار گذشته خود به نیویورک، واشنگتن، لس آنجلس و دره سیلیکون با فشارهای شدیدی همراه بوده است و پوشش خبری در مورد عربستان در همان زمان کاملا منفی بود که می توان به نقش این کشور در استعفای نخست وزیر لبنان، تلقات بشردوستانه مستمر در جنگ یمن، محاصره قطراشاره کرد.
اما این پوشش منفی لایه های میانی این مسئله را نادیده گرفته است. برای نمونه اگر چه جنگ یمن یک اشتباه احمقانه بوده است اما به ندرت کسی در مورد خشونت حوثی ها سخن می گوید. قطری ها ممکن است قربانی توطئه عربستان، امارات، مصر و بحرین شده باشند اما آن ها قربانیان بی گناهی نیستند. اگر چه دشوار است که ما محمد بن سلمان را همان مصلح بدانیم که خود آن را نشان داده ، اما به نظر می رسد که در داخل کشور از حمایت واقعی برخوردار است.
ولیعهد سعودی تصمیم گرفته با کانادا به مبارزه بپردازد نه به این دلیل که کانادا قدرتمند است یا عربستان سعودی به آن وابسته، بلکه بیشتر به این دلیل که اتاوا بر روی یک اصل ساده که مخالفت صلح آمیز جرم نیست تاکید کرده است. سعودی ها در واکنش افراطی خود در مقابل کانادا تصمیم گرفتند که حماقت و ضعف خود را به نمایش بگذارند. در واقع آنها به جای مبارزه با اتاوا باید از رفتار خود عذرخواهی کنند ، این کاری است که کانادایی ها هم انجام می دهند.
منبع : انتخاب
دیدگاه 55
بیشتر
شاخصِ واقعی پیشرفت چیست؟
(GDP) اندازه گیری نخواهد کرد. به جای آن، شاخص واقعی پیشرفت (GPI) یا Genuine Progress Index را مبنا قرار خواهد داد. این تصمیم دولت زلاندنو با توجه به تحولات بین المللی اتخاذ شده است. طی سه دهه ی اخیر ورود چین، هند و برزیل به فرایندهای تولید و خدمات، اقتصاد کشورهای غربی را دچار بحران های جدی کرده است.
اخبار ویدئویی
بیشترتبلیغات متنی
خبرها
بیشتر- موسویلاری: ممکن است هیچ لیستی ارائه ندهیم
- کدام جادههای کشور امروز برفی و بارانی است؟
- کلاهبرداری با ایجاد حساب در شبکههای اجتماعی
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
- نصف ثروت یک کشور اروپایی در اختیار این مرد است
- نویسندگان ترکیهای محبوب در ایران
- جاماندگان یارانه حمایتی چه کنند؟
- افزایش قیمت نفت سنگین ایران در بازار
- قیمت طلا به خود تکان داد
- سعید آقاخانی برای ساخت «نون.خ» چه شرطی گذاشت؟
- نقشه پیک رستوران برای بالاکشیدن خانه میلیاردی پیرزن 90ساله
- محموله BMW مدل ۲۰۲۰ در جادههای ایران
- شکایت عجیب زن جوان از شوهر21 ساله اش: او دختر 1.5ساله مان را آزار داده
- استقلال و استراماچونی؛ شنبهای برای حضور دوباره؟ روز شنبه روی نیمکت استقلال در بازی مقابل شاهین حضور داشته باشد.
- نیوشا ضیغمی، احسان کرمی، پرویز پرستویی و پولاد کیمیایی در سریال «تحریم تلویزیون»
- ترفند عجیب پلیس برای دستگیری قاتل
- درگذشت یک بازیگر پیشکسوت
- واکنش یک نماینده مجلس به تهدید اروپا به استفاده از مکانیسم ماشه و فرستادن پرونده هستهای ایران به شورای امنیت
- با عکس گرفتن تان با موگرینی و آتش زدن برجام و راهپیمایی در صحن مجلس
- چهار مسیر نجات اقتصاد ایران
- بنیاد مسکن: خانه تمام سیلزدگان تا قبل از عید تحویل میشود
- تدارک تلویزیون برای آخر هفته
- نماز جماعت نظامیان به امامت یک زندانی سیاسی
- سخنگوی وزارت بهداشت: نورعلی تابنده علائم حیاتی خود را از دست داده است
- جنگِ سرلیستی اصولگرایان
خبرهای دیگر
- کدام جادههای کشور امروز برفی و بارانی است؟
- ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
- جاماندگان یارانه حمایتی چه کنند؟
- بنیاد مسکن: خانه تمام سیلزدگان تا قبل از عید تحویل میشود
- جنگِ سرلیستی اصولگرایان
- شرایط انتقال سوابق بیمه چگونه است؟
- رشد ۳۰ درصدی بارشهای کشور
- پلاسکو نیازمند تاییدیه سازمان نظام مهندسی و آتشنشانی است
- پرواز موفقیتآمیز اولین هواپیمای برقی مسافربری جهان
- پول به حساب استراماچونی واریز شد
- از موبایل تا لمس صورت؛ چهار عادتی که روی پوست آکنه ایجاد میکند
- بالغ هستید یا کودک؟
- بهترین روش های اخذ ویزای استرالیا چیست؟
- چرا همیشه تشنهام؟
- استان تهران جنوبی تشکیل می شود؛ پایتخت، ۳ قسمت میشود؟
- کشورهایی که بیشترین کاربر اینترنت را دارند؛ جایگاه ایران در این فهرست کجا است؟
- جوان ترین رهبران سیاسی جهان؛ از کیم جونگ اون کرهای تا سانا مارین فنلاندی
- روحانی: تقویت شبکه ملی اطلاعات بهمعنای قطع اینترنت خارجی نیست
- شناسایی و انهدام شبکه ۱۱ نفری فساد در انجمن بیماران کلیوی ساوه
- انهدام پهپاد جاسوسی سعودی در مرز یمن
- ترامپ با امضای فرمانی یهودیت را به عنوان ملیت به رسمیت میشناسد
- آخر هفته کشور بارانی است
- نجات کودک سه سالهای که در شهربازی گیر کرد
- هشدار پلیس فتا: مواظب کلاهبرداری با ترفند دریافت رمز دوم یکبار مصرف باشید
نظرات
دیدگاههای شما پس از تایید ناظر منتشر میشود.
متون غیرفارسی و پیامهای حاوی توهین، تهمت یا افترا تایید نخواهد شد.