هوش مصنوعی چگونه میتواند علم را تغییر دهد؟

گادی سینگر از شرکت اینتل، میگوید مهمترین چالش او استفاده از هوش مصنوعی برای تغییر روند پژوهشهای علمی است.
معاون اینتل و مدیر عمومی معماری گروه محصولات هوش مصنوعی در جلسهی پرسشوپاسخ اولین رویداد هوش مصنوعی DevCOn اینتل به پیوند علم و هوش مصنوعی و حرکت دانشمندان به سمت هوش مصنوعی صحبت کرد.
سؤال: هوش مصنوعی چگونه میتواند علم را تغییر دهد؟
اکتشافات علمی در صد سال گذشته وارد یک مرحلهی گذار شدهاند، این مرحله را میتوان با گذار به سمت دادهها و سیستمهای بزرگ دادهای در دههی ۵۰ و ۶۰ مقایسه کرد. حجم دادههای جمعآوریشده در دههی ۶۰ میلادی بهقدری زیاد بود که تنها افرادی میتوانستند برندهی رقابت باشند که توانایی تحلیل دادهها را در انواع زمینههای علمی مثل آبوهوا، لرزهشناسی، زیستشناسی، داروسازی و ... داشته باشند.
مقالههای مرتبط:
هوش مصنوعی سرعت کشف شیشه فلزی را بالا میبرد
امروزه حجم دادهها بهقدری زیاد است که افراد بهسختی میتوانند در میان آنها به جستوجو یا طرح یک سؤال مشخص بپردازند. ترکیب این طوفانهای دادهای با محاسبات مدرن و روشهای یادگیری عمیق قابلیتهای جدید و در بسیاری از اوقات دردسرسازی را به دنبال خواهد داشت.
سؤال: یک مثال بزنید:
بهعنوان یک نمونه از کاربرد یادگیری عمیق میتوان به شناسایی الگوهای بسیار ضعیف در یک مجموعهی دادهای بسیار شلوغ اشاره کرد که حتی فاقد مدل ریاضی دقیق برای جستوجو است.
گادی سینگر
یک رویداد کیهانی را در نظر بگیرید که در یک کهکشان دوردست اتفاق میافتد و شما بهدنبال بعضی ویژگیهای این پدیده هستید تا آنها را از یک مجموعهی دادهای بسیار بزرگ تفکیک کنید. این مثال یک نمونه از جستوجو بدون معادلهی معلوم است، در این جستوجو میتوانید چند مثال ارائه کنید و در این مثالها موارد جستوجو را به سیستم یادگیری عمیق آموزش دهید و درنهایت به یک الگوی مشخص برسید.
سؤال: بنابراین میدانید دنبال چه هستید؛ اما نمیدانید چگونه آن را پیدا کنید؟
شما نمیتوانید معادلهی ریاضی دقیق یا پرسوجوهای توصیفکنندهی آن را تعریف کنید. آزمونوخطا در این حجم بزرگ دادهها ممکن نیست و روشهای تحلیل قبلی کلان داده، برای جستوجوی موفق یک الگو بهاندازهی کافی ویژگی تعریفشده ندارند.
میدانید دنبال چه هستید زیرا چند مثال از جستوجوی خود را در دادهها پیدا کردهاید و بهطورکلی میتوانید آن را توصیف کنید. یادگیری عمیق میتواند به تشخیص پیشامدها در یک مجموعه دادهای چندبعدی و شلوغ کمک کند.
سؤال: آیا روشهای دیگری برای تغییر رویکرد علمی هوش مصنوعی وجود دارد؟
بهعنوان یک مثال دیگر میتوان به یک مدل ریاضی مثل یک مجموعه از معادلههای دقیق اشاره کرد. در این نمونه میتوان از هوش مصنوعی برای رسیدن به نتایج سازگار با دههزاربرابر زمان و محاسبهی کمتر دست پیدا کرد. یا یک ساختار مولکولی جدید را در نظر بگیرید که میخواهید به بررسی دارویی رفتار آن در محیط بپردازد. مدلهای پیشگوییبسیاری خوبی در رابطه با رفتار این ساختار وجود دارند؛ اما مشکل اینجاست که این مدلها نیاز به زمان و محاسبات بسیار زیادی دارند و ممکن است تنها آزمایش یک ترکیب به چند هفته زمان نیاز داشته باشد.
در چنین موردی میتوان از سیستم یادگیری عمیق برای بررسی سیستمی دقیق از معادلهها استفاده کرد. نمونهها بهصورت تکراری وارد سیستم معادلات میشوند و چند روز بعد میتوان نتایج را مشاهده کرد. شبکهی یادگیری عمیق، روابط بین ورودی و خروجی را هم بدون اطلاع از خود معادلات فرامیگیرد. آن را پیمایش میکنند و پس از آموزش سیستم یادگیری عمیق با نمونههای کافی در چند نمونه نمایش داده میشود. توانایی بالایی هم برای پیشبینی نتیجهی مدل دقیق دارد. این به معنی دستیابی به بازدهی و تبدیل زمان محاسبه از ساعت و روز به ثانیه است.
هوش مصنوعی سرعت محاسبات را تا ۱۰ هزار برابر افزایش میدهد
گاهی اوقات برای دستیابی به مدل نهایی دقیق باید محاسبات را بهصورت کامل انجام داد. بااینحال، این نوع محاسبات برای یک زیرمجموعهی کوچک از نمونهها لازم است. این حقیقت که میتوان با کسری از توان و زمان و با سرعتی بیشتر به نتیجهای دقیق دست پیدا کرد امکان بررسی سریعتر فضای راهحل را فراهم میکند.
در چند سال گذشته، روشهای جدید یادگیری ماشین به منظور یادگیری چگونگی یادگیری توسعه یافتهاند. این فناوریها طیف تقریبا نامحدودی از گزینهها را ارائه میکنند برای مثال میتوان به تمام جهشهای احتمالی در DNA انسان و روشهای فرایادگیری برای شناسایی مرتبطترین گزینهها اشاره کرد.
سؤال. بیشترین تأثیر هوش مصنوعی بر روش یا رویکرد علمی یک دانشمند چیست؟
دانشمندها باید با هوش مصنوعی شریک شوند. آنها میتوانند با مهارت در ابزارهای مختلف هوش مصنوعی مثل یادگیری عمیق در سطح وسیعی سود ببرند و به بررسی پدیدههایی بپردازند که کمتر موردتوجه قرارگرفتهاند یا برای حل یک معادله در فضای بزرگتر که مسلما بهسرعت بیشتری نیاز دارد، میتوانند از هوش مصنوعی استفاده کنند. بهطورکلی دانشمندان میتوانند از یادگیری ماشین برای بررسی احتمالات جدید استفاده کرده و به بهترین احتمالها و راهحلهای جدید دست پیدا کنند.
به گفتهی سینگر هوش مصنوعی امروزه هیجانانگیزترین و چالشبرانگیزترین مسائل پیش روی صنعت و علم را حل میکند. سرعت هوش مصنوعی از هر حوزهی دیگری سریعتر است. هدف سینگر بررسی تغییر و تحولاتی است که در تعامل بین انسان و ماشین شکل میگیرد. به عقیدهی او وقتی بحث شراکت علم و هوش مصنوعی یا وسایل نقلیهی خودکار و دیگر حوزهها مطرح میشود، نقش تفکر وسیعتر مهمتر از ارائهی صرفا یک پردازندهی سریع است. تعامل جدید بین انسان و هوش مصنوعی یک بخش جذاب دیگر از این فضا به شمار میرود.
منبع : زومیت
اخبار مرتبط
دیدگاه 55
بیشتر
تفاوتِ اروپا با آمریکا در مورد ایران
قدرتِ فراوان باعثِ بی تفاوتی نسبت به دیگران می شود. ریشۀ اهمیت دادن به دیگران در نیاز و وابستگی است. این یک واقعیت اجتناب ناپذیر زندگی انسان هاست. تربیت ها و آموزش های فراوانی باید صورت پذیرد و ساختارهای بی شماری بِنا شود تا قدرتِ فراوان و اخلاق نسبی ممزوج گردند. به سختی بشر بتواند قدرت، انصاف، اخلاق و راست گویی را در یک شبکه جمع کند. متاسفانه، وقتی قدرت افزایش می یابد، دیگران اهمّیت خود را از دست می دهند. درروابط بین الملل، اهمّیت دادن عمدتا اقتصادی است.
اخبار ویدئویی
بیشتر
ویدیو: خالق یکی از بهترین نجات دروازه های تاریخ جام جهانی درگذشت
خالق یکی از بهترین نجات دروازه های تاریخ جام جهانی درگذشت. گوردن بنکس دروازه بان تیم ملی انگلیس و فاتح جام جهانی ۱۹۶۶ در ۸۱ سالگی درگذشت. او در جام جهانی ۱۹۷۰ با مهار این ضربه سر از #پله جاودانه شد. از این نجات دروازه به عنوان یکی از بهترین سیوهای تاریخ جام های جهانی یاد می شود.
خبرها
بیشتر- مقصد وامهای بانکی ۹۷
- شرکت هلندی به اتهام صادرات «قطعات حساس» به ایران جریمه شد
- مسکو: هدف کنفرانس ورشو اختلافافکنی در خاورمیانه بود
- عربستان سعودی پدرخوانده واقعی تروریسم تكفيری در جهان و منطقه
- درخواست براي اقدام قضائي عليه قاليباف
- همه فواید تمشک سیاه
- کابوس شمشادها
- ادامه جنگ با واکسیناسیون در غرب
- چگونگی استفاده ایمن از مواد شیمیایی
- تصویری از الناز شاکردوست در سیستان و بلوچستان
- پول تبلیغات دور زمین در حساب ورزشگاه آزادی!
- ماجرای دست بوسی هایی که حاشیه ساز شدند
- عضو هیات رئیسه مجلس: مراجع امنیتی درباره حادثه زاهدان ۱۶ بار هشدار داده بودند
- تکنولوژی در خدمت آسایش؛ نگاهی به قطارهای ویژه ژاپنی که خوابگاههای مخصوص و حمام دارند
- درگذشت بازیگری که نقش کلاه مخملی داشت
- از کرویف تا دی لایت؛ سیر تکاملی کارخانه بازیکن سازی ۵۰۰ میلیون دلاری آژاکس
- کشف یک پرونده زمین خواری میلیاردی دیگر
- ایران به یاوههای الجبیر پاسخ داد
- قبرستانهای عمودی جاذبه جدید گردشگری شرق آسیا!
- از رسوایی جدید فیسبوک تا اجباری شدن استفاده از پنلهای خورشیدی در کالیفرنیا
- کدخدایی: اصلاح بیمورد قانون اساسی میتواند آسیبزا باشد
- جدیدترین روبات شارپ رونمایی شد
- کالاهای اساسی با قیمت مصوب در نمایشگاه بهاره
- جاویدنیا: خریداران در سایت دیوار بیعانه ندهند
- اعتبار گذرنامهها به ۱۰ سال افزایش مییابد
خبرهای دیگر
- کابوس شمشادها
- ادامه جنگ با واکسیناسیون در غرب
- تکنولوژی در خدمت آسایش؛ نگاهی به قطارهای ویژه ژاپنی که خوابگاههای مخصوص و حمام دارند
- جاویدنیا: خریداران در سایت دیوار بیعانه ندهند
- اعتبار گذرنامهها به ۱۰ سال افزایش مییابد
- آخرین مهلت ثبتنام در کنکور ۹۸
- ۱۰ درمان خانگی برای از بین بردن درد پاها
- هر کشوری که در«۵جی» رهبر شود، بر جهان حکم خواهد راند
- علت اصلی زیاد شدن زلزلههای کرمان چیست؟
- پرسپولیس یک - پدیده یک و صعود پرسپولیس
- تراز دریاچه ارومیه 40 سانتی متر افزایش یافت
- آيا از مرگ سلبريتيها ناراحت ميشويم؟
- راهکار پول مجازی
- لاوروف: روند اجرای توافقات در یمن متوقف شده است
- حال محله هرندی، خوب خراب است.
- تاریخنگاری کذب
- برنامهریزی مجدد سلولهای انسانی برای تولید انسولین
- دانشمندان بهدنبال ممنوعشدن بهکارگیری رباتهای قاتل در جنگها
- فرمول توسعه بازار گردشگری کشورهای همسایه
- درآمد صفر از پارکهای حاشیهای
- پیششرط توسعه شهرهای جدید
- توزیع بذر ارگانیک بین کشاورزان
- راهحل استارتآپی برای چالشهای اقتصادی
- دلار صادراتی به بازار میآید؟
نظرات
دیدگاههای شما پس از تایید ناظر منتشر میشود.
متون غیرفارسی و پیامهای حاوی توهین، تهمت یا افترا تایید نخواهد شد.