در نشست خبری کمیته همکاری های مشترک رسانهای ایران و روسیه چه گذشت؟

در نشست خبری کمیته مشترک همکاری های رسانهای ایران و روسیه، جزییات وضعیت رسانهها در روسیه و زمینه های متنوع همکاری رسانهای دو کشور برای اصحاب فرهنگ و رسانه تشریح شد.
نشست خبری کمیته همکاری های مشترک رسانهای ایران و روسیه ظهر امروز، پنجشنبه ۲۱ تیر با حضور معاون امور مطبوعاتی و مدیر کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی و سفیر فدراسیون روسیه در تهران در باشگاه خبرنگاران خارجی معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی برگزار شد.
در ابتدای این نشست «آلکسی کنستانتینویچ ولین» معاون وزیر توسعه دیجیتال، مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه با اشاره به همراهی۱۰ نماینده از رسانههای روسیه در سفر خود به ایران گفت: در طول تاریخ روابط ایران و روسیه، برای نخستین بار است که کمیته مشترک همکاریهای رسانهای تشکیل میشود و امیدواریم این رویداد خوب منجر به افزایش سطح همکاری رسانههای ایران و روسیه شود.
وی ادامه داد: زمینههای اصلی همکاری رسانهای در ۲۳ مورد مشخص شده است که شامل تبادل محتوا، شرکت در همایشها، تهیه برنامههای مشترک تلویزیونی و برنامههای کودک، تبادل فناوری تجهیزات رسانهای و رسانههای دیجیتال میشود. همچنین افزایش دانش روزنامه نگاران ازجمله موارد دیگری است که با برگزاری دورههای آموزش روزنامه نگاری پیگیری خواهد شد.
معاون وزیر توسعه دیجیتال مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه افزود: چه در ایران و چه در روسیه اصول کلاسیک ژورنالیستی مورد توجه قرار میگیرند و اهمیت بسیار زیادی دارند. مورد بعدی توجه به گردشگری و توریسم است که میخواهیم از طریق افزایش همکاریهای رسانهای آن را بهبود ببخشیم. من در بازدید از اصفهان متوجه شدم علاقهمندی بسیاری برای همکاری در سطح استانها وجود دارد. پروژه همکاری مشترکی میان اصفهان و سن پترزبورگ را کلید خواهیم زد که شما آن را خواهرخواندگی و ما برادرخواندگی شهرها مینامیم.
وی در ادامه گفت: همکاری مشترک رسانهای در چارچوب حفظ دریای خزر نیز برای ما از اهمیت بالایی برخوردار است؛ در ماه سپتامبر در آستاراخان برنامهای خواهیم داشت که از نمایندگان رسانههای شما هم برای حضور در آن دعوت میکنیم. در این برنامه کارهای رسانهای در حوزه عکس، تصویر و فیلم در رابطه با دریای خزر ارائه خواهد شد.
الکسی ولین در پاسخ به سوالی درخصوص وضعیت کنونی تلگرام در روسیه گفت: تلگرام یک مسنجر است نه یک رسانه جمعی و ما به آن به چشم وسیلهای برای انتقال اطلاعات نگاه میکنیم و نه بیشتر. هیچ وقت هم هیچ اعتراضی نسبت به فعالیت آن در کشورمان نداشتیم تا این مساله پیش آمد که متوجه شدیم در راستای اهداف تروریستی تعدادی از کاربران فعالیت میکند. زمانی که از رئیس آن درخواست همکاری در این زمینه کردیم با پاسخ منفی مواجه شدیم و در پی مراجعه به دادگاه بلوکهاش کردیم. این اتفاق فقط در روسیه رخ نداد و در کشورهای دیگری از جمله در کشور خودتان هم رخ داده است. مبنای ما این نیست که تلگرام را به صورت صد در صد منع کنیم بلکه فقط میخواهیم دسترسی به آن محدود شود.
وی در جواب سوال دیگری در مورد اینکه آیا در روسیه رسانههای جمعی باید از نهادی مجوز بگیرند یا خیر؟ گفت: در روسیه نزدیک به ۹۰۰ هزار رسانه جمعی ثبت رسمی شدهاند. از سوی دیگر باید تاکید کنم که اگر فردی بخواهد در قالب یک سایت فعالیت کند و سایت خود را ثبت نکرده باشد ممنوعیتی وجود ندارد اما مزایایی هست که از آن محروم خواهد شد.
ولین در ادامه در جواب سوال خبرنگار دیگری که باز هم به مساله تلگرام اشاره کرد در مورد اینکه بعد از بلوکه شدن تلگرام چند درصد از کاربران آن ریزش داشتهاند و اینکه آیا پیامرسان دیگری در روسیه فیلتر است یا خیر؟ توضیح داد: هیچ مسنجر دیگری در روسیه بلوکه نشده است و تلگرام نیز بعد از بلوکه شدن ۱۰ تا ۲۰ درصد کاربرانش را از دست داد اما از آنجا که در پی استفاده از فیلترشکنها و ویپیانها نمیتوان متوجه شد کاربران با آیپی کدام کشور به تلگرام باز میگردند نمیشود آمار دقیقی در مورد تعداد کسانی که هم اکنون از تلگرام استفاده میکنند ارائه داد.
معاون وزیر توسعه دیجیتال مخابرات و ارتباطات جمعی روسیه در جواب خبرنگار دیگری که به حضور نخست وزیر روسیه اشاره کرد و از موضع رسانههای روسیه در قبال اسرائیل پرسید، توضیح داد: ما گاهی اوقات بابت موضع حمایتگونهمان از عربها، مسلمانها، مردم فلسطین و همچنین مردم سوریه مورد انتقاد قرار میگیریم و گاهی اوقات بابت مواضعمان در مورد اسرائیل. ولی ما راه خودمان را میرویم و هر زمان که لازم باشد از حقوق فلسطینیها میگوییم و مینویسیم و همچنین برعکس ما تلاش نمیکنیم وارد یک جبهه شویم بلکه قصدمان انتقال اطلاعات است.
آلکسی ولین همچنین در باب اینکه آیا قرار است پروژه مشترکی با رسانههای ایرانی تولید کنند یا از پروژههایی که پیشتر تولید شدهاند در رسانههای خود استفاده خواهند کرد؟ توضیح داد: تولید پروژه مشترک نیاز به فهم مشترک دارد که شاید در حال حاضر وجود نداشته باشند. در رسانههای ایران اصولی اخلاقی درمورد برنامهسازی برای کودکان و بزرگسالان وجود دارد اما تلاش میکنیم خودمان را با آن مطابقت دهیم.
در پایان این نشست محمد سطانیفر، معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی گفت: ما چند نشست مشترک را با همراهان روسی خود داشتیم و در طی ماههای آینده بخشی از همکاری های مشترک ما وارد مراحل اجرایی می شود.
سلطانی فر تاکید کرد: وظیفه ما در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صرفا تسهیل در روابط میان رسانههای ایران و روسیه است نه خط و ربط دادن به این روابط. ما با دعوت از آنها این زمینه را فراهم میکنیم که رسانههایمان اگر مایل باشند بتوانند همکاریهای مشترکی را کلید بزنند.
اخبار مرتبط
دیدگاه 55
بیشتراخبار ویدئویی
بیشتر
ویدیو: دفاع دکتر ظریف از ایران را ببینید
کسانی که او را به جاسوسی و خیانت متهم کردند، در فرودگاه با لنگه کفش به استقبالش رفتند، در توئیتر فحش نثارش کردند خوب این ویدئو را ببینند. خیانت گاهی سست کردن زانوی وفاداران راستین این کشور است که نتیجه اش می شود رضایت و لبخند دشمن. جای خادم و خائن در این کشور بارها عوض شده ... و باز هم می شود.
خبرها
بیشتر- کودک ايراني و فقر بازي آزادانه
- توقف صدور حوالههاي ارزي
- فرار مالیاتی،خواب را از دولت ربوده
- ایران و پاکستان، علاقه قدیمی و تنش جدید
- منابع انسانی مهمترین عامل کسب برتری نسبت به رقبا است
- بازدید مدیراستانی بانک ایران زمین از کارخانه اختر لبن تبریز
- چرا ورشکستگی واحدهای تولیدی در ایران جدی گرفته نمی شود؟
- مصرف روزانه ۸۷ میلیون لیتر بنزین در کشور
- نقویحسینی: شرایط برای استیضاح مناسب نیست
- هر ساعت 21 طلاق در سال 96
- ترامپ سران ارتش ونزوئلا را تهدید کرد
- مدارس غیردولتی مسئولان؛ مدرسهداری پردرآمدتر از کارخانهداری
- مشکلی دیگر برای فوتبال ایران
- همکاری ایران و چین برای مقابله با گرد و غبار
- ویدیو: دفاع دکتر ظریف از ایران را ببینید
- ویدیو: صحنه ای دردناک از دویدن مردم برای خرید گوشت یخ زده در یکی از هایپر استارهای شیرا
- ویدیو: سخنان طوفانی کارآفرینان نمونه كشور از بی توجهی مردم به تولید داخلی در برنامه زند
- وزیر اقتصاد: دشمن سرمایه اجتماعی نظام را هدف گرفته است
- پرداخت 48 هزار فقره تسهیلات قرض الحسنه رفع احتیاجات ضروری توسط بانک ملی ایران
- شیوه جدید تکدیگری در پایتخت
- خاورمیانه شاهد آغازی بر پایان بازیهای بزرگ است
- درحاشیه؛ کوره نشینان
- ترکیب عشق و سینما با ذائقه شرقی
- متهمِ طلبکار
- حاتمبخشي هزارميلياردي
خبرهای دیگر
- کودک ايراني و فقر بازي آزادانه
- توقف صدور حوالههاي ارزي
- فرار مالیاتی،خواب را از دولت ربوده
- ایران و پاکستان، علاقه قدیمی و تنش جدید
- حاتمبخشي هزارميلياردي
- نام و لوگو کمتر از آنچه فکر میکنید، اهمیت دارد
- فهرست قویترین ارتشها
- چرا باوجود مصاحبه با چند شرکت هیچکدام قبولم نکردهاند؟
- مانع خودکفایی در تولید بنزین
- اثر پروانهای در بازار ارز؟
- کابوس شمشادها
- ادامه جنگ با واکسیناسیون در غرب
- تکنولوژی در خدمت آسایش؛ نگاهی به قطارهای ویژه ژاپنی که خوابگاههای مخصوص و حمام دارند
- جاویدنیا: خریداران در سایت دیوار بیعانه ندهند
- اعتبار گذرنامهها به ۱۰ سال افزایش مییابد
- آخرین مهلت ثبتنام در کنکور ۹۸
- ۱۰ درمان خانگی برای از بین بردن درد پاها
- هر کشوری که در«۵جی» رهبر شود، بر جهان حکم خواهد راند
- علت اصلی زیاد شدن زلزلههای کرمان چیست؟
- پرسپولیس یک - پدیده یک و صعود پرسپولیس
- تراز دریاچه ارومیه 40 سانتی متر افزایش یافت
- آيا از مرگ سلبريتيها ناراحت ميشويم؟
- راهکار پول مجازی
- لاوروف: روند اجرای توافقات در یمن متوقف شده است
نظرات
دیدگاههای شما پس از تایید ناظر منتشر میشود.
متون غیرفارسی و پیامهای حاوی توهین، تهمت یا افترا تایید نخواهد شد.